Koordinacija s državama EU: Policija u Hrvatskoj ovaj tjedan pojačano nadzire brzinu vozila!

U ovom vremenu će se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija provoditi pojačani nadzor brzine

Iz MUP-a stiže jedna vijest, koja će biti važna svima vama, vozačima na hrvatskim i europskim cestama. Dakle, iz MUP-a javljaju:

U vremenu od 12. do 18. kolovoza će se održati ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine,  sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području.
U ovom vremenu će se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.
Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuje činjenica da je brzina najčešći uzrok  prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.
Ovakvom  trendu pokazatelja tijekom ove godine u odnosu na prošlu godinu, kada je  zabilježen isti broj smrtno stradalih i manji broj lakše i teže ozlijeđenih osoba, uvelike doprinose učestale akcije u prometu, koje prvenstveno imaju preventivan, a isto tako i represivan  karakter, a što uvelike doprinosi sigurnosti u prometu.
Pozivamo vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu,  jer samo odgovorno ponašanje spašava živote u prometu.