Gdje je nestao Mercedes-AMG One, hipersportski automobil s motorom iz F1?

Navodno je najveći problem inženjerima upravo motor iz F1, koji treba prilagoditi cestovnom automobilu

Kad je predstavljen 2017. godine, Mercedes-AMG Project One najavio je fantastičnu priliku za 275 sretnika koji imaju 2.5 milijuna eura viška na računu. U serijskom modelu, ograničene serije, imat će priliku posjedovati hipersportski bolid s motorom koji je direktni derivat 1,6-litrenog V6 iz Formule 1. Uz pomoć hibridnog sustava, odnosno generatora i četiri elektromotora spominjalo se i do 1250 KS. Međutim, od proizvodnje još ništa. Prošle su dvije godine, a Mercedes-AMG One je još u radionici.

Navodno je najveći problem inženjerima upravo motor iz F1, koji treba prilagoditi cestovnom automobilu i koji bi trebao dosegnuti blokadu na oko 11.000 okretaja. Konverzija iz F1 nije lagana, a tu su i mnogo straži europski propisi o emisiji štetnih plinova.

Predviđeno je da nakon svakih 50.000 prijeđeni kilometara motor ide na rekonstrukciju u Mercedes (taj servis bio mogao biti poprilično skup). Njemački Auto Motor und Sport javlja da bismo na serijski Mercedes-AMG One mogli pričekati još dvije godine.