Joaquin Phoenix (pre)ozbiljno je shvatio ulogu Jokera!

Joker se premijerno prikazuje na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 31. kolovoza, prije nego što u listopadu krene u kina u SAD-u i ostatu svijeta

Na manje smo od dva mjeseca od još jednog kinematografskog portreta kultnog Batmanovog negativca Jokera kojeg ovog puta glumi Joaquin Phoenix. Očito Phoenix ulogu shvaća prilično ozbiljno jer je u novom intervjuu glumac otkrio da je proučavao pacijente s dijagnozom PLC-a (patološkog smijeha ili plača) smo kako bi osmislio zlobni smijeh Jokera.

– Gledao sam videozapise na kojima se prikazuju ljudi koji pate od patološkog smijeha, mentalne bolesti koja mimiku čini nekontroliranom – objasnio je glumac. Neugodna bolest izaziva nehotični smijeh ili plač, obično odvojen od bilo kakvog konvencionalnog okidača.

Phoenixovo apliciranje mentalnih i neuroloških problema iz stvarnog života sugerira da će njegova uloga negativca biti različita od svega što smo do sada vidjeli u ulozi Jokera. Film sadrži i psihološki realizam. Radnja se događa 1981. i  prikazuje ga kao neuspjelog stand-up komičara koji je vođen slijedom života postao zločinac u Gothamu. Joker se premijerno prikazuje na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 31. kolovoza, prije nego što u listopadu krene u kina u SAD-u.