Putinova luksuzna marka kreće na tržište: Otvorena je prva Aurusova trgovina!

Auto je projekt instituta za razvoj NAMI i proizvođača Sollers, a uskoro dolaze kombi i SUV Komendant

Aurus Senat je ruski Rolls-Royce i to doslovno, jer neformalnom predlošku sliči jednojajčanog blizanca. Uz jedan mali dodatak, ako Phantom izgleda kao da se sprema na koncert klasike u Lisinskom, Senat kao da kuca na vrata nekog noćnog kluba u kojem sviraju Lile, Mile ili neki drugi umjetnik/umjetnica (kako to već biva s kopijama)… Uz pokoji profani detalj ipak izgleda solidno. No, Ruse to ne opterećuje previše, a predsjednik Putin treba limuzinu u kojoj će se voziti. Vlada je uložila više od 189 milijuna dolara u razvoj ovog vozila, a sad je u Moskvi otvoren i prvi prodajni salon.

Cijena kreće od 274.000 dolara, a isporuka neće biti ove godine. Možete se samo predbilježiti. Karakter ruskog gospodarstva je takav da će interesa sigurno biti, a jamačno će na adrese mnogih oligarha stići neformalni dekret iz Kremlja.

Auto je projekt instituta za razvoj NAMI i proizvođača Sollers, a uskoro dolaze kombi i SUV Komendant. Slična trgovina bit će otvorena 2021. godine u Kini, a očekuje se da bi moglo biti interesa kupaca iz drugih dijelova svijeta, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i nekih europskih zemalja. Aurus je prva luksuzna marka nastala u Rusiji nakon raspada SSSR-a. Možemo ga nazvati i nasljednikom ZIL-a.