Mercedes-Benz GLE: Od početka prodaje i moćna AMG verzija

U tijeku su pripreme za plug-in-hibridnu inačicu s praktičnim dometom samo na električni pogon

Evo nam i novih Mercedesa GLE Coupé  i Mercedes-AMG-a. Tržište se ne može zasititi velikih SUV-ova kojima je spušten krov – pa ih zovu i kupe SUV-ovi. Novi GLE Coupe dugačak je 494 cm, a prtljažnik mu je obujma 655 litara. Početkom prodaje moći će se odabrati snažni šestcilindrični dizelski modeli 350 d s 272 KS i 400 d s 330 KS (kombinirana potrošnja goriva 8,0-7,5 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 221-197 g/km).

Zajedno s novim 4MATIC sustavom s isporukom momenta na zahtjev i međuosovinskim razmakom koji je za 60 mm kraći nego kod SUV modela GLE, osiguravaju dinamično iskustvo vožnje. Benzinska inačica koja će biti dostupna na početku prodaje je Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé (kombinirana potrošnja goriva 9,3 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 212 g/km). U tijeku su pripreme za plug-in-hibridnu inačicu s praktičnim dometom samo na električni pogon.

Novi GLE Coupé modeli u salonima će se pojaviti u proljeće 2020. Šasija Mercedes-Benz GLE Coupéa dolazi s opcijskim AIRMATIC zračnim ovjesom i E-ACTIVE BODY CONTROL aktivni ovjes koji radi preko 48V sustava zadovoljava najstrože zahtjeve u svezi dinamike i udobnosti vozila na i izvan ceste. Ugrađena je najnovija generacija MBUX (Mercedes-Benz User Experience) informacijsko-zabavnog sustava.

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé ima šestcilindrični redni motor s dvostrukim turbo punjačima i EQ-Boost funkcijom razvija snagu od 320 kW (435 KS) i privremeno dodatnih 16 kW (22 KS) električne snage. Također nudi hibridne funkcije kao što je overrun režim. Ugrađen je i AMG RIDE CONTROL+ zračni ovjes s AMG ACTIVE RIDE CONTROL elektro-mehaničkom stabilizacijom naginjanja i kontinuiranom, promjenjivom kontrolom tvrdoće. Tu je i AMG DYNAMIC SELECT sa sedam programa vožnje: Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual, Trail i Sand.

Osnovni GLE bi u Njemačkoj trebao koštati oko 75.000 eura.