Kakvi automobili najviše zanimaju kupce: Motor i marke više nisu važni!

Čak 62 posto ispitanika ne vidi više automobil kao statusni simbol, a 40 posto misli da je javni prijevoz bolji izbor od automobila

Njemačka tvrtka Bitkom provele je veliko istraživanje o interesima kupaca automobila i vremena se mijenjaju… Nekoć smo sanjali moćne motore i određene marke vozila (u Hrvatskoj je ‘Nijemac’ bio poput nekog mitskog stvorenja), ali danas je kupcima važno nešto drugo.

U Bitkomu u pred kupce nabacali mnogo pojmova i pitali su ih koliko im je to važno. Dakle, najvažniji pojam su im digitalni servisi, sve ono što možete pronaći na infotainmentu, internet, aplikacije… Čak 91 posto ispitanika misli da je to najvažnije pri kupnji novog automobila. Potom, isti postotak ispitanika misli da je važan kriterij potrošnja goriva. Potom slijede udobnost (88 posto), tip pogona (84 posto), sustavi pomoći u vožnji (80 posto) te dizajn (79 posto). Detalji poput snage motora ili marke vozila novim kupcima više nisu važni.

Čak 62 posto ispitanika ne vidi više automobil kao statusni simbol, a 40 posto misli da je javni prijevoz bolji izbor od automobila. Vremena se mijenjaju.