Renault planira na europskom tržištu predstaviti električni automobil jeftiniji od 10.000 eura!

Za razliku od svih ostalih, pa i Tesle, koji gube veliki novac na prodaji električnih automobila i tek se nadaju zaradi, Renault zarađuje na Zoeiju

Ako netko zna kako se radi posao s jeftinim automobilima to je onda vaš lokalni trgovac rabljenim vozilima i, naravno, na velikoj pozornici Renault, koji je od jadne rumunjske Dacije stvorio jedan od najprofitabilnijih brendova. Sad Francuzi idu i dalje, tamo gdje još nitko bio nije, barem u Europi. Renault već radi na električnom automobilu koji bi trebao biti jeftiniji od 10.000 eura.

Za razliku od svih ostalih, pa i Tesle, koji gube veliki novac na prodaji električnih automobila i tek se nadaju zaradi, Renault zarađuje na Zoeiju, a sad taj poslovni model želi proširiti na sljedeće automobile. Oni su u planu od 2022. godine, a ‘jeftilenko’ je predviđen najkasnije za pet godina.

Sljedeće godine Renault planira u Kini prodavati K-ZE (na slikama), mali crossover dizajnerski blizak Daciji Sandero. Ideja je konkurirati lokalnim proizvođačima čiji jeftiniji električni automobili koštaju oko 10.000 eura. Uspije li K-ZE u Kini mogli bismo ga vidjeti i u Europi pa bi priča o jeftinom električnom automobilu za naše tržište mogla biti ubrzana. Uglavnom, Renault mnogo očekuje od car sharing usluga koje preferiraju manje i jeftinije automobile. Na europskom tržištu Renault Zoe je na drugom mjestu po prodaji, iza Teslina Modela 3.

Za kraj, kažu u Renaultu da se svi natječu tko će izbaciti što skuplji električni automobil, a da je ključ upravo u tome da se električna mobilnost približi većini ljudi.