Potrošio je cijelo bogatstvo na žalbe zbog prometne kazne od osamstotinjak kuna!

Građanin engleskog Yatea u Gloucestershireu snimljen je kako je vozio 35 milja na sat u zoni u kojoj je dopušteno 30 milja na sat

Kad potrošite više od 240 tisuća kuna na žalbe zbog prometne kazne koja vas je koštala oko 800 kuna, onda ste doista uporni ili imate neki problem. Pogotovo kad je dio tog novca sinovo nasljedstvo. Oprosti, tata je morao na sud, reći će jednog dana Richard Keedwell (71) svom nasljedniku kad ga ovaj direktno upita: koliko mi ostavljaš?

No, ovaj vozač ne odustaje, premda su sve njegove žalbe odbačene. Građanin engleskog Yatea u Gloucestershireu snimljen je kako je vozio 35 milja na sat u zoni u kojoj je dopušteno 30 milja na sat.

– Nisam vidio blic kamere i definitivno se nije činilo da idem brže od 30 milja na sat. Bio sam bijesan kad sam dobio kaznu. Kad pogledate sve što se događa na našim cestama, čini se da je vlastima važnije dobiti novac, a manje brinu o prometnoj sigurnosti.

Keedwell je unajmio eksperta, zrakoplovnog inženjera Tima Farrowa, koji tvrdi da je vozač bio žrtva double Doppler efekta, koji se povezuje s kamerama za mjerenje brzine. Taj se fenomen objašnjava kao manjkavost kamere koja svoju radarsku zraku naglo prebacuje na drugo vozilo u istom prometnom traku, a potom kaznu pripisuje najbližem vozilu, u ovom slučaju Keedwellovom.

Prvu žalbu podnio je u lipnju 2017. godine, a treća žalba mu je odbijena u kolovozu 2019. godine.

Treba spomenuti i profesora Dimitrija Krioukova s Kalifornijskog sveučilišta, koji je o svojoj prometnoj kazni napisao znanstveni rad (policijski službenik je tvrdio da se nije zaustavio na znaku Stop). Koristeći matematiku i znanost uspio je dokazati svoju nevinost. Keedwellu zasad nije uspjelo…