Problemi u Italiji: Osim mosta Morandi, koji se srušio, utvrđeni su problemi s održavanjem drugih vijadukata!

Zbog svega toga pod posebnom istragom je devet službenika Atlantia grupe, koja je bila zadužena za održavanje vijadukata

Talijanska Guardia di Finanza, policijska jedinica pod kontrolom Ministarstva gospodarstva i financija, provela je veliku istragu o svim okolnostima koje su dovele do tragičnog prošlogodišnjeg rušenja mosta Morandi kod Genove. U nesreći je poginulo 43 ljudi, a mjesecima nakon tog tragičnog događaja spekulira se o uzrocima… Najbliža istini je teorija o koroziji kabela koji su držali cijelu konstrukciju.

Guardia di Finanza sad je ustanovila da je bilo neregularnosti i prilikom održavanju drugih vijadukata visokog rizika. Posebno se ističu vijadukt Pecetti na autocesti A26, Genova – Gravellona, te vijadukt Paulillo na autocesti A6, Napoli – Canosa.

Zbog svega toga pod posebnom istragom je devet službenika Atlantia grupe, koja je bila zadužena za održavanje vijadukata. Oni su, navodno, skrivali potencijalne opasnosti dva navedena vijadukta.

Nakon velike gospodarske krize u svijetu 2008. godine, Italija je drastično smanjila novac za održavanje cestovne infrastrukture…