Rebelle Rally: Natjecanje u kojem mogu sudjelovati samo žene!

Reli je startao 2016. godine kad je vozačica Emily Miller odlučila pokrenuti ozbiljnu avanturu i natjecanje za žene

Autosport i slične aktivnosti koje uključuju automobile ili bolide uglavnom su muški svijet, uz sjajne iznimke poput legendarne vozačice relija Michelle Mouton. Međutim, u Americi postoji jedno natjecanje u kojem je muškarcima pristup zabranjen, a naziv mu je Rebelle Rally. Ove godine kreće 10. listopada, a završava 19. listopada i sličan je Reliju Dakar, samo su brzine niže, a naglasak je na orijentaciji. U deset dana po dvije članice posade moraju prijeći više od 2500 kilometara u pustinjama Nevade i Kalifornije.

Vozi se u zloglasnoj pustinji Sonora, uz vojne poligone gdje se testira oružje, po dnevnim vrućinama koje prelaze 40 stupnjeva i noćnim temperaturama koje se spuštaju na deset stupnjeva ispod nule.

Reli je startao 2016. godine kad je vozačica Emily Miller odlučila pokrenuti ozbiljnu avanturu i natjecanje za žene. Na Rebelle Rallyju skupljaju se posade iz cijelog svijeta, a voze svi primjerci terenaca, od onih koji su izašli iz salona i koje može kupiti bilo tko, do ozbiljnih, prerađenih off-road jurilica.