Loša sjedala u automobilima ogroman su trošak za gospodarstva!

Zbog loših sjedala i bolova u leđima 12 posto vozača godišnje uzima do 2 dana bolovanja, a 13 posto vozača izostaje s posla do 4 dana

Neudobna sjedala nisu samo izvor neugode na dužim i kraćim putovanjima, ona mogu biti uzročnik zdravstvenih problema i suza ministara financija te gospodarstvenika zbog gubitaka koji se mjere u milijardama eura, ili drugim valutama – barem tako tvrde u Volvu. Naime, švedsko-kineska tvrtka je provela istraživanje na 2000 vozača koji u Velikoj Britaniji svaki dan putuju na posao. Zbog loših sjedala i bolova u leđima 12 posto vozača godišnje uzima do 2 dana bolovanja, a 13 posto vozača izostaje s posla do 4 dana. Cijeli tjedan je izostalo 5 posto vozača, a isto toliko vozača je izostalo s posla duže od tjedan dana. Sve to košta gospodarstvo 8.8 milijardi funta.

Trećina posjeti liječnika i fizioterapeuta, što pak košta zdravstvo 191 milijun funti. Naravno, Volvo nije zaboravio spomenuti da u svojim vozilima koristi mekanu pjenu te posebne opruge na sjedalima koje su prilagođene na komfornu vožnju.