Novi Mercedes-Benz C63 AMG napušta V8 motor: Seli se na četiri cilindra!

Pretpostavlja se da će novi motor, odnosno nova konfiguracija, postizati više od 500 KS, a sve će to pokušati ukrotiti i novi pogon - onaj na četiri kotača

Za brzinom ne žalimo jer brzinu ne promoviramo, ali zvuk V8 motora, i to baš Mercedesovog, nešto je posebno. Poput opernog baritona koji se zagrcnuo, ali uživo to stvara fantastičnu kulisu. Mercedes planira napustiti taj spektakularni motor zbog sve oštrijih ekoloških normi Europske unije. Eto, europski proizvođači nemaju sreće, da u EU gospodari netko poput američkog predsjednika Trumpa V12, V10 i V8 motori bili bi zvijezde talent showa, puštali bi svoje glasove po prometnicama Pariza, Barcelone ili Hamburga. Ovako, vrijeme je za smanjivanje pa će novi C63 AMG (dolazi 2022. godine), konkurent BMW-u M3, na ceste s dvolitrenim benzincem i električnim motorom.

Pretpostavlja se da će taj motor, odnosno ta konfiguracija, postizati više od 500 KS, a sve će to pokušati ukrotiti i novi pogon – onaj na četiri kotača. Gotovo je i sa stražnjim pogonom, a već možemo pretpostaviti da će moćni sound V8 motora zamijeniti neki sintetički auditivni nadomjestak, koji će se, sa zvučnika automobila, miješati s milozvučnim stihovima i glasom Lidije Bačić ili neke druge glazbene heroine.