Odluka nadležne organizacije: Zbog konverzije u električne automobile oldtimeri gube status!

U svojim pravilima o oldtimerima FIVA ističe da ta vozila moraju biti stara 30 godina i više, da ih se ne smije koristiti u svakodnevnom prometu te da moraju održavana u povijesno sukladnom stanju

Za FIVA-u vjerojatno niste čuli, ali evo i gospoda su odlučila pustiti glas. Naime, radi se o Fédération Internationale des Véhicules Anciens ili Međunarodnoj federaciji za oldtimere. Javili su se iz federacija pa odlučili stati na kraj trendovima u manufakturnim aktivnostima. Naime, sve više je konverzija klasičnih automobila u električna vozila, a takvo što u FIVA-i ne odobravaju. Izrrijekom:

– Klasični automobili u koje je naknadno ugrađen električni motor ne smatraju se više klasičnim automobilima.

Dakle, gube status oldtimera. U svojim pravilima o oldtimerima FIVA ističe da ta vozila moraju biti stara 30 godina i više, da ih se ne smije koristiti u svakodnevnom prometu te da moraju održavana u povijesno sukladnom stanju kao dio tehničkog i kulturnog nasljeđa. Najpoznatija konverzija je ona Jaguara E-Type u kojem su se na vjenčanju vozili britanski princ Harry i njegova supruga Meghan Markle. U tom projektu sudjelovala je i naša tvrtka Rimac automobili.