BMW-ov šef potvrdio: Na špijunskim fotografijama je doista M3!

Uz M3 i M4 bit će moguće konfigurirati verzije sa stražnjim pogonom ili pogonom na sve kotače, a bit će dostupne i s ručnim te automatskim mjenjačem

Prošli tjedan pojavile su se dvije fotografije iz BMW-ove tvornice na kojima su motivi ‘mrtve prirode’. Na jednoj je vozilo s ogromnim ‘bubrezima’, a na drugoj stražnji kraj crvenog automobila s ispušnim cijevima koje sugeriraju da se radi o M3. Uslijedila je velika rasprava na društvenim mrežama, a mnogi fanovi BMW ponadali su se da to ipak nije neki budući BMW (osobito kad su komentirali fotografije prednjeg dijela vozila), nego vizualni mamac… No, nagađanjima je došao kraj je šef BMW-ova M odjela Markus Flasch potvrđuje da su na fotografijama doista pretprodukcijski modeli M3, odnosno vozila koja su praktički dovršena i spremaju se na testiranja. Teško je procijeniti jesu li ove fotografije doista proizvod špijunskog rada nekog zaposlenika u BMW-ovoj tvornici ili ih je tvrtka pustila namjerno u bespuća interneta kako bi prikupila komentare. Ipak se radi o velikom dizajnerskom zaokretu.

Uz M3 i M4 bit će moguće konfigurirati verzije sa stražnjim pogonom ili pogonom na sve kotače, a bit će dostupne i s ručnim te automatskim mjenjačem. Motor će biti 3,0-litreni linijski šestcilindrični, a spominju se čak tri razine snage, od 444 KS do nešto više od 500 KS. Novi M3 u prodaju će tek 2021. godine.