Sastojci za 4 osobe
Teleći file 1,5 – 2 kg
Sol i papar
Suncokretovo ulje
Butternut buča 70 dag
Maslac žlica
Cikla svježa 25 dag
PRIPREMA
Teleći file očistite od masnoće i žilica, posolite i popaprite. Dobro bi ga bilo marinirati 6 sati prije pečenja.
Prepecite ga sa svih strana pa stavite u pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih oko 5 – 10 minuta, ovisno o debljini, da bude srednje pečen. Neka odmori 3 minute na papirnatom ubrusu, zatim ga narežite i rema želji poslužite s cvijetom soli i malo svježe mljevenog crnog papra.
Buču narežite na šnite zajedno s korom i pecite u pećnici na 150 stupnjeva Celzijevih oko sat i pol. Pečenu ogulite, propasirajte ili izblendajte i dodajte maslac.
Ciklu ogulite, narežite na ploške pa kratko popržite u tavi na pola maslaca i pola ulja te je začinite.