Orzo, teletina i povrće u loncu

Ideja za jedan jednostavan, brz i ukusan ručak

 

Orzo s teletinom i povrćem

Sastojci za 4 osobe:

Ječmena kaša 24 dag

Teleće meso 25 dag

Gljive prema želji dag

Crveni luk 2 glavice

Češnjak 3 režnja

Svježa paprika     10 dag

Mrkva     10 dag

Tikvice           10 dag

Maslac 1 žlica

Maslinovo ulje 2 žlice

Vino bijelo 1 dl

Sol i papar prema želji

Priprema

1. Teletinu narežite na sitne kockice. Sve povrće očistite, operite i narežite na kockice.

2. Ječmenu kašu kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi te ostavite da upije ostatak vode.

3. Na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak, dodajte teletinu, podlijte vinom i pirjajte uz podlijevanje mesnim temeljcem.

4. Nakon 30 minuta dodajte kockice povrća i ječmenu kašu te nastavite pirjati dok sve ne omekša. Na kraju dozačinite solju i paprom, dodajte maslac te ukrasite klicama.