Patka je uvijek zahvalno pečenje

Preprženo povrće i kuhana ječmena kaša dodat će pečenju bogatstvo okusa i mirisa
Pečena raca s ječmenom kašom i povrćem

Sastojci za 4 osobe

Patka oko 2 kg

Mrkva 15 dag

Celer korijen 15 dag

Ječmena kaša 20 dag

Tikvice 10 dag

Crvene paprike 10 dag

Blitva 15 dag

Češnjak   2 – 3 režnja

Suncokretovo ulje 3 dl

Sol

 

Priprema

1. Patku posolite i stavite peći na podlogu od korjenastog povrća na 150 stupnjeva oko sat i pol uz stalno podlijevanje.

2. Tikvice i papriku narežite na kockice te kratko prepržite u tavici na ulju. Blitvu blanširajte u kipućoj vodi i narežite na manje komade.

3. Ječmenu kašu skuhajte, začinite pa dodajte prethodno pripremljeno povrće. Poslužite uz pečenu patku.