Vozači oprez: Za vikend će policijski službenici pojačano kontrolirati alkohol!

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. studenoga bit će provedena i akcija usmjerena na nadzor brzine kojom će se pojačano nadzirati prometni prekršaji upravljanja vozilom nedopuštenom brzinom

Dolazi nam Martinje, a s njim i običaj da kušanje mladog vina pretvorimo u primjer opsesivno kompulzivnog poremećaja. Znate, svjesni ste da alkohol škodi, ali ne možete si pomoći. Uvijek zagovaramo vožnju u trezvenom stanju, a proslava Martinja jedan je od najtežih ispita. Upravo zbog toga, policijski službenici na području većeg dijela države provodit će posebnu akciju koja će biti posebno usmjerena na konzumaciju alkoholai vožnju. Ovo je obavijest PU Požeško-slavonske, ali iza riječi PU slobodno ubacite naziv policijske uprave kojoj vi pripadate. Odnosno, pripazite se i ne vozite alkoholizirani na području cijele države. Doduše, trebali bismo zabaraviti na alkohol uvijek – kad smo za upravljačem. Dakle, ide poruka…

Kako se  povodom Martinja i na našim  prometnicama može očekivati  da će određeni broj vozača nakon što su  konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima, policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje nadzora prema takvim vozačima kao bi se spriječilo njihovo sudjelovanje u prometu.
Pojačane aktivnosti početi će se provoditi u petak, 8. studenoga i trajat će do utorka, 12. studenoga, u koje će vrijeme (posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima) biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače tako da će u to vrijeme na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. studenoga bit će provedena i akcija usmjerena na nadzor brzine kojom će se pojačano nadzirati prometni prekršaji upravljanja vozilom nedopuštenom brzinom, ali i svi drugi prometni prekršaji koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s događanjem prometnih nesreća, naročito prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Uz  nadzor vožnje nedopuštenom brzinom i vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi pojačani nadzor recidivista – višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.