Tko je tko u novom Scorseseovom filmskom klasiku The Irishman!

Frank Irac Sheeran bio je službenik sindikata, optužen za povezanost s mafijaškom obitelji Bufalino...

Nema sumnje da je film The Irishman Martina Scorsesea, koji krenuo u kina, nevjerojatan. Također je vrlo složen, s velikim brojem likova. Imajući to u vidu, evo što trebate znati o svim glavnim igračima iz stvarnog života koji su uključeni u priču iz filma.

Frank Sheeran – glumi ga Robert De Niro

Frank Irac Sheeran bio je službenik sindikata, optužen za povezanost s mafijaškom obitelji Bufalino. Nakon odlaska iz vojske, Sheeran je postao vozač kamiona, istodobno nudeći svoje usluge kao ubojice sa strane. Potom se preko Bufalina sprijateljio s Jimmyjem Hoffom, predsjednikom korumpirane sindikalne organizacije International Brotherhood of Teamsters. Hoffa je nestao u srpnju 1975., a proglašen je mrtvim 1982. Sheeran je kasnije priznao Brandtu da je odgovoran za ubojstvo, iako ga FBI nikada nije uspio povezati sa zločinom. Sheeran, koji se ženio dva puta i imao četvero djece, umro je od raka, u dobi od 83 godine, u staračkom domu u Philadelphiji 2003. godine.

Russell Bufalino – glumi ga Joe Pesci

Poznat i pod nazivom McGee ili The Old Man, Rosario Alberto Bufalino kojeg glumi Joe Pesci je zločinački šef, rođen 25. rujna 1903. u mjestu Montedoro na Siciliji. Godine 1906. on i njegova obitelj emigrirali su u New York, kasnije se nastanili u Buffalu. Bufalino se kriminalom bavio od rane dobi. Bufalino, kojeg su vlasti promatrale do starosti,  umro je prirodnim smrću u Memorijalnoj bolnici Nesbitt u Kingstonu, Pennsylvania, 25. veljače 1994. Imao je 90 godina.

Jimmy Hoffa – glumi ga Al Pacino

Jedan od najvažnijih likova u filmu je Jimmy Hoffa, kojeg glumi sjajni Al Pachino. To je Pachinov prvi film sa Scorseseom. Hoffa je zbog pomilovanja koje je dobio, a koje je bilo manje blagoslov, a više prokletstvo, postao sumnjiv mafiji koja je mislila kako bi mogao špijunirati za FBI. Tijelo Hoffe nikad nije pronađeno. Zadnji puta viđen je na parkiralištu restorana Machus Red Fox u predgrađu Detroita u Bloomfieldu.

Bill Bufalino – glumi ga Ray Romano

Bill Bufalino bio je američki odvjetnik koji je zastupao Međunarodno bratstvo vozača od 1941. do 1971. Bio je i rođak Russella Bufalina. Unatoč toj obiteljskoj vezi, Bill Bufalino tužio je senatora Johna L. McClellana, demokrata iz Arkansasa i Roberta F. Kennedyja zbog rušenja njegove reputacije i optužbama za veze s organiziranim kriminalom (izgubio je). Nakon Hoffinog nestanka 1975., odvjetnik rođen u Pensilvaniji koji je umro od leukemije 12. svibnja 1990.  tvrdio je da je Jimmy Hoffu ubila CIA, zahvaljujući saznanjima o navodnoj vladinoj zavjeri za atentat na kubanskog predsjednika Fidela Castra s korištenjem mafije.

Anthony Provenzano – glumi ga Stephen Graham

Engleski glumac Stephen Graham glumi Tony Pro, Caporegime (prijevod: kapetan) iz obitelji mafijaša u Genoveseu. Pomalo nevjerojatno, Provenzano je bio bliski saveznik predsjednika Richarda Nixona. Sramotni predsjednik prvi je put javno viđen nakon ostavke 10 tjedana nakon Hoffa-inog nestanka 1975., igrajući golf s Provenzanom. Umro je u zatvoru 1988., u dobi od 71 godine.

Robert F. Kennedy – glumi ga Jack Huston

Brat JFK – toliko voljenog 35. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država – i 64. glavni državni odvjetnik Sjedinjenih Američkih Država.

Frank Fitzsimmons – glumi ga Gary Basaraba

Frank Edward Fitzsimmons bio je vršitelj dužnosti predsjednika Međunarodnog bratstva vozača za vrijeme Hoffinog zatvora od 1967. do 1971. godine i od 1971. do 1981. godine. Fitzsimmons je umro od raka pluća, sa 72. godine, u San Diegu u Kaliforniji, 6. svibnja 1981.

Chuckie O’Brien – glumi ga Jesse Plemons

Lik kojeg glumi Jesse Plemons odgajan je kao posvojeni sin Jimmyja Hoffe  i osnova je za lik Toma Hagena u verzijama knjige i filma (u kojima lik glumi Robert Duvall)  The Godfather.