Do autonomnog vozila za manje od 40.000 kuna: Američka tvrtka predstavlja sustav kojim možete opremiti i stari automobil!

Sustav se sastoji od kamera, radara i senzora, koji se montiraju na vozilu te softverske podrške

Start-up Ghost Locomotion iz Silicijske doline sljedeće godine će početi prodavati svoj sustav autonomne vožnje za autoceste. Najveća novost uz ovaj tehnološki komplet je da ćete njime moći opremati i starija vozila – uz uvjet da imaju električni servo upravljača i CAN kontrolnu jedinicu koja povezuje sve sustave u automobilu (vozila od 2012. godišta bi trebala ispunjavati sve uvjete).

Sustav se sastoji od kamera, radara i senzora, koji se montiraju na vozilu te softverske podrške, a u Ghost Locomotionu ističu da bi taj komplet trebao biti značajno jeftiniji od Teslinog autopilota s opcijom autonomne vožnje, a koji košta oko 7000 dolara. Dakle, za otprilike 40.000 kuna Ghost Locomotion planira ponuditi sustav za autonomnu vožnju na autocestama.

Ovaj kit omogućit će vozačima da na autocesti u potpunosti predaju kontrolu sustavu, odnosno neće više biti potrebe da drže ruke na upravljaču. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati u stvarnosti.