Komad papira postigao je fantastičnu cijenu: Auto prospekt vrijedan milijun kuna!

Stručnjaci za memorabilije visoku prodajnu cijenu obrazlažu činjenicom da ih je tiskano vrlo malo zbog činjenice da Enzo Ferrari nije volio tiskane brošure

Za Ferrarijeve klasike uobičajeno je da na aukcijama postižu basnoslovne iznose, ali sudeći prema rezultatima aukcije memorabilije održane nedavno u njemačkom Ladenburgu, veliku vrijednost imaju i Ferrarijevi auto prospekti.

Četverostrani prospekt u boji na engleskom jeziku iz 1954. za Ferrari 250 Europa licitiran je pod aukcijskim brojem 799 sa početnom cijenom od 25.000 eura. Na kraju aukcije anonimni kolekcionar iz SAD-a za njega je platio nevjerojatnih 127.600 eura. Time je taj raritet postao i najskuplji automobilski prospekt ikada. Stručnjaci za memorabilije visoku prodajnu cijenu obrazlažu činjenicom da ih je tiskano vrlo malo zbog činjenice da Enzo Ferrari nije volio tiskane brošure poput ove i koje su slane tek nekolicini potencijalnih kupaca. Procjenjuje se da danas egzistiraju sačuvana tek tri istovjetna primjerka, a interesantno je istaknuti da je prije dvanaest godina jedan primjerak dostigao cijenu od tek 17.000 eura. Novi anonimni vlasnik u garaži posjeduje i pravi automobil, a očito je kolekciju odlučio kompletirati i ovom vrijednom memorabilijom čija je vrijednost dvadesetak puta niža od vrijednosti pravog automobila.