Ostane li u ovom obliku, Teslin Cybertruck nećemo gledati u Europi: Problem je sigurnost!

Ključno je područje prednjeg branika i poklopca motora koje bi pješacima moralo pružiti mnogo više izgleda za preživljavanje

Prvi Teslin pick-up Cybertruck izazvao je ogromnu pozornost medija i javnosti. Jedni hvala vozilo, a drugi ga otvoreno ismijavaju, a direktor tvrtke Elon Musk vjerojatno se podsmjehuje jer je dobio ono što je htio, a to je globalni publicitet. Koga briga što ovaj automobil izgleda kao da su ga dizajnirali učenici prvog razreda osnovne škole s kutijom Lego kockica?!

Već su se pojavile pričao o tome da Cybertruck u ovom obliku neće moći na mnogo tržišta, a jedno od njih je i europsko. Ovdje vrijede stroga sigurnosna pravila, a Teslin pick-up izgleda toliko rabijatno kao da za njih ne mari.

– Tesla bi trebao provesti velike promjene u bazičnoj strukturi vozila – rekao je Stefan Teller, ekspert za sigurnost u SGS-TÜV Saar GmbH-u, organizaciji koja se bavi homologiranjem vozila.

Cybertruck bi možda mogao dobiti ulogu u novom nastavku Pobješnjelog Maxa, ali da bi došao na europske ceste morao bi se primiriti. Ključno je područje prednjeg branika i poklopca motora koje bi pješacima moralo pružiti mnogo više izgleda za preživljavanje. Obje površine morale bi apsorbirati energiju sudara. Trenutno baš i ne izgledaju tako, odnosno naliku su nečemu što je na vojnim vježbama ispalo s američkog tenka.