Zanimljiva statistika: Vozači koji voze ispod ograničenja brzine snose dio odgovornosti za sve više nesreća!

Mnogi će voziti sporo jer nisu uvjereni u svoje vozačke sposobnosti, a neki to čine i zbog toga jer su opteretili vozilo ili vuku prikolicu

Britansko Ministarstvo prometa vodi sve vrste statistika, a jedna je i ona o vozačima koji voze daleko ispod ograničenja brzine. Tako je zaključeno da je prošle godine poginulo i teško ozlijeđeno 26 sudionika u prometu upravo zbog sporijih vozača. Naime, takvo ponašanje potiče druge vozače da pretječu u situacijama u kojima je to opasno, ne poštuju sigurnosni razmak i čine druge opasne stvari u prometu.

Mnogi prometni stručnjaci slažu se da prespora vožnja stvara frustracije kod drugih vozača i da će ih isprovocirati na opasne akcije. Mnogi će voziti sporo jer nisu uvjereni u svoje vozačke sposobnosti, a neki to čine i zbog toga jer su opteretili vozilo ili vuku prikolicu. Kako god, poštujte ograničenja brzine i ako se iza vas stvara kolona jer iz nekog razloga vozite sporo, iskoristite prvu priliku kad je to sigurno te stanite sa strane i propustite druge. Naravno, neusporedivo je veći broj nesreća zbog brze vožnje, ali i spora vožnja izaziv frustracije drugih vozača – pogotovo onih koji negdje moraju stići na vrijeme.