Prvi turski automobili: Dolaze nam jedan električni SUV i limuzina!

Dvije su opcije, jedna sa 200 KS i pogonom straga te druga s 400 KS i pogonom na sve kotače

Turska napokon svoje automobile ima i to su dva vozila – električni SUV i kompakt. Iza imena Togg krije se konzorcij u koji je uključeno nekoliko tvrtki, a dizajn je povjeren talijanskom studiju Pininfarina. Zanimljivo, ovo su prva serijska vozila iz te velike zemlje, jedini pokušaj bio je 1961. godine s prototipom Dverin, koji nikada nije ušao u proizvodnju.

No, pustimo prošlost, SUV i sedan izgledaju moderno, imaju kamere umjesto bočnih retrovizora te ručke za vrata na izvlačenje. Konstruktori obećavaju drugu razinu autonomne vožnje uz mogućnost da se vozila prebace na treću razinu pomoću over the air nadogradnje.

U unutrašnjosti Toggovi automobili donose veliki novitet, a to je tzv. holografski asistent – sustav koji će omogućiti da vozač promatra 3D instrumente koji će biti na istoj razini kao i cesta. Novi automobili bit će sastavljani u tvornici u okolini Burse.

Dvije su opcije, jedna sa 200 KS i pogonom straga te druga s 400 KS i pogonom na sve kotače. S većom baterijom SUV će prijeći oko 500 kilometara. Za prvi pokušaj – jako dobro. SUV će prvi na tržište 2022. godine.