Bijeg Carlosa Ghosna iz Japana: Bivšeg direktora Renaulta i Nissana prokrijumčarili su u crnoj kutiji za audio opremu!

Do aviona je prevezen u crnoj kutiji u kojoj inače transportiraju audio opremu za koncerte

Na japanskom sudu bivši direktora Renaulta i Nissana, Carlos Ghosn, optužen je za pronevjeru velike količine novca, odnosno za nelegalne isplate raznih bonusa. Nakon što je jedan period proveo u zatvoru pustili su ga kući uz obavezu da u Japanu čeka suđenje. Međutim, on je prije nekoliko dana privatnim avionom pobjegao u Libanon, državu u kojoj je rođen i koja nema ugovor o izručenju kriminalaca s Japanom.

Svi su se pitali kako mu je to uspjelo, a sad je poznato. Naime, do aviona je prevezen u crnoj kutiji u kojoj inače transportiraju audio opremu za koncerte. Na aerodromu u Osaki takva prtljaga često ne ide na skeniranje – pogotovo kad su VIP putovanja u pitanju. Ghosnu je u bijegu pomogao bivši američki specijalac Michael L. Taylor. Navodno je izjavio da se sažalio nad posrnulim poslovnjakom i suđenjem koje mu se čini montiranim. Naravno, postoji i druga strana medalje: Ghosn je navodno svoj bijeg platio milijunima eura!

Crna kutija u kojoj su ga prevezli imala je rupice za zrak i ojačana je zbog povećane mase. Ovo bi uskoro mogla postati filmska priča.