Karakterni tipovi vozača: Jeste li vi smireni, natjecatelji…

Čini se da su smireni vozači sve više u manjini, ali ima ih i ne predaju se

Znate i sami da ima mnogo različitih tipova vozača, a njemačka leasing kuća LeasingMarkt.de odlučila je tipizirati pet najvažnijih – neke po karakteru, a neke jednostavno činjenicom da su vozačku dozvolu dobili tek nedavno. Pročitajte pa razmislite pripadate li vi jednom od ovih pet tipova vozača.

Početnici: Ti su vozači poznati po tome da vjerno prate ograničenja brzine, voze sporo, a obilježava ih i činjenica da im je glava ekstremno blizu vjetrobranskom staklu.

Kolerici: Mahanje rukama, psovanje, blicanje, komentiranje ostalih sudionika u prometu. Ovaj tip vozača će u svim ostalima pronaći neki nedostatak.

Natjecatelji: To su vozači koji svako zeleno svjetlo na semaforu shvaćaju kao priliku za novu utrku. Kao da kreću sa startne ravnine u Formuli 1. Pobjeda im je iznimno važna pa izbjegavajte natjecanje…

Sirenaši: Za sve što im se događa u prometu ovi vozači koriste sirenu. ‘Trube’ svima, onima koji ne krenu na vrijeme, u prometnoj gužvi, pješacima, biciklistima i po karakteru su slični kolericima.

Smireni vozači: Čini se da su sve više u manjini, ali ima ih. Oni, jednostavno, voze i ne reagiraju na sitne propuste drugih vozača.