Svim sredstvima protiv neposlušnih vozača: Bogata policija koristi helikoptere i dronove!

U suradnji s policijskim jedinicama na tlu to omogućuje brzo lociranje i zaustavljanje onih koji upravljač automobila shvaćaju kao mjesto za dobar provod

U Ajmanu, glavnom gradu emirata Ajman, dijelom Ujedinjenih Arapskih Emirata, problem s vozačima koji se ne pridržavaju propisa toliko je eskalirao da je policija u pomoć pozvala zračne snage. Promet nadziru helikopteri i dronovi, a njihova uloga je pronalaženje opasnih vozača. U suradnji s policijskim jedinicama na tlu to omogućuje brzo lociranje i zaustavljanje onih koji upravljač automobila shvaćaju kao mjesto za dobar provod i u njima čuči neobuzdani duh. Fotografije koje je poslala lokalna policija neodoljivo podsjećaju na snimke američkih vojnih snaga prije nego što na vozilo u pokretu padne neko ubojito sredstvo (bomba). Korištenje zračnih snaga omogućuje i veliki budžet koji ima tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova.

U posljednih pet godina broj smrtno stradalih u prometu u UAE-u je pao za 34 posto, ali na cestama te bogate arapske države još smrtno stradava gotovo 500 ljudi godišnje.