Čišćenje aluminijskih naplataka: Izbjegavajte kiseline i grube četke!

Ako sami planirate čistiti naplatke, dobro je znati da treba izbjegavati grube četke, tekućine na bazi kiselina, sredstva za odmašćivanje pećnice, zubne paste...

Abrazija kočnica, prašina ili sol najgora su moguća kombinacija za aluminijske naplatke na automobilu. Na njima se stvara film tvrdokorne prljavštine koju treba skinuti. Ako to ne učinite na vrijeme, ona bi mogla trajno ostati na naplatcima, a nakon toga dolazi i korozija.

Kako čistiti naplatke? Najbolje je posao prepustiti djelatnicima u praonicama koji s tim imaju iskustva. Ako to planirate učiniti sami, dobro je znati da treba izbjegavati grube četke, tekućine na bazi kiselina, sredstva za odmašćivanje pećnice, zubne paste… Sve to može oštetiti zaštitni lak naplatka, a onda dolazi i korozija.

Najbolje je u trgovini automobilskom opremom pronaći specijalizirana sredstva za pranje naplataka, a ako ipak želite sve učiniti u kućnoj radinosti, u mlaku vodu dodajte malo deterdženta za pranje suđa i naplatke dobro očistite s tim sredstvom i mekanom krpicom. Ako ne uspijete skinuti sve nečistoće, vrijeme je za specijalizirana sredstva ili stručnije ljude koji će to učiniti.