Bijeg bivšeg direktora Renaulta i Nissana Carlosa Ghosna pretvara se u film?!

Bivši direktor Renaulta i Nissana uzeo je poznatog holywoodskog zastupnika preko kojeg će pregovarati o filmskim projektima ili serijama

Holivudski producenti željni dramatizacije života Carlosa Ghosna, bivšeg predsjednika automobilskog giganta Nissana koji je u prosincu izveo filmski bijeg iz Japana, vjerojatno će dobiti sasvim jednostavan odgovor – nazovite mog agenta i to ne bilo kojeg već Michaela Ovitza, osnivača Creative Artists Agencyija i bivšeg predsjednika Walta Disneya za istraživanje filmskih i TV projekata.

Ghosnov glasnogovornik rekao je da će Ovitz pomagati u projektima i ocjenjivanju pristiglih prijedloga, istaknuvši da su bilo kakve rasprave i dalje preliminarne. Dogovor sa studijom mogao bi biti značajan financijski blagodat samom Ghosnu, koji je ostao bez 14 milijuna dolara jamčevine kada je pobjegao iz Japana krajem prosinca, a bijeg iz Japana prema procjenama jednog sigurnosnog stručnjaka mogao bi ga koštati još 15 milijuna dolara.

Ghosnova priča uključuje mnogo toga, uspješan direktorski staž u Renaultu i Nissanu, pa optužbe za koruptivne aktivnosti, utamničenje u Japanu, nakon čega je uslijedio dramatični bijeg u Libanon koji je osmislio bivši pripadnik Zelenih beretki. U njegovoj priči postoje svi potrebni dijelovi za izradu filma ili mini serije i to u vrijeme kada Netflixi i Amazon traže svježe i aktualne sadržaje.

Na kraju istaknimo i da je malo ljudi u Hollywoodu koji su poznatiji po takvim pregovorima od Ovitza, koji je jedan od najistaknutijih trgovaca u industriji zabave još od 80-ih godina.