Najduži zrakoplovni let: Boeing 787 Dreamliner prešao je u komadu udaljenost od Tahitija do Pariza!

S obzirom da je avion trebao stati u Los Angelesu i da bi svi putnici trebali proći zahtijevnu kontrolu na carini koja je pojačana zbog koronavirusa, pilot je odlučio letjeti direktno u Pariz

Izbijanje koronavirusa gotovo je u potpunosti zaustavilo industriju putovanja. Negdje se letovi ukidaju zbog nedostatka putnika, a negdje su zračne luke prepune putnika koji čekaju na rezultate testiranja na koronavirus (COVID-19).

Ipak, i kada stvari izgledaju tmurno, dogodi se nešto što barem malo uljepša dan. Upravo to je napravio jedan avionski let tijekom proteklog vikenda kada je postavio novi svjetski rekord za non-stop putnički let u dužini od preko 15.710 kilometara, dok je izbjegavao aerodromske restrikcije između Južnog Tihog oceana i Pariza, Francuska.

Avion Air Tahiti Nui TN064 poletio s Tahitija u subotu, krenuo je kao i svaki drugi, iako sa znatno manje putnika od uobičajenog. No, kada je Boeing 787 – nazvan Tahitian Dreamliner sletio u Pariz, postavio je rekord za najduže planirano putovanje.

Let je neprekidno prešao 15.710 kilometara zračnog prostora, što obično traje 18 sati i 45 minuta, ali TN064 je srušio rekord i za to vrijeme jer je njegova posada od četiri pilota završila putovanje za nešto manje od 16 sati.

Plan leta od međunarodne zračne luke Tahiti do zračne luke u Parizu-Charlesa de Gaullea uključuje slijetanje na međunarodnu zračnu luku Los Angeles (LAX). No, budući da bi prekid putovanja u SAD-u zahtijevao od putnika da se iskrcaju i prođu kroz američke carine, piloti su ponovno promijenili plan leta i ušli u povijest.