NASCAR se preselio na računala: Na jednoj od najpoznatijih staza je centar za testiranje na koronavirus iz automobila!

Organizatori testiranja čak su svoju akciju nazvali Daytona 500 po uzoru na poznatu utrku. Zašto 500? Zbog toga što je to broj testova koje mogu provesti dnevno na stazi

Endemsko američko utrkivanje, NASCAR, koje se najčešće događa na ovalnim stazama trenutno je pauzirano, kao i gotovo svi svjetski sportski događaji. U želji da fanovima utaži žeđ za utrkivanjem cijela serija se preselila na računala i vozači se natječu u igrici eNASCAR iRacing. Fascinantan je podatak da je prvu e-utrku na američkoj kabelskoj televiziji gledalo više od 900 tisuća gledatelja. To je najgledaniji televizijski eSports event u povijesti tih natjecanja – odnosno prijenos natjecatelja koji igraju računalne igrice.

A što je sa stazama? Legendarna Daytona na Floridi postala je drive-thru centar za testiranje građana na koronavirus. Organizatori testiranja čak su svoju akciju nazvali Daytona 500 po uzoru na poznatu utrku. Zašto 500? Zbog toga što je to broj testova koje mogu provesti dnevno na stazi. Charlotte Motor Speedway također je pretovren u centar za testiranje.