Cerade za automobile: Pridržavajte se pravila pri njihovom postavljanju kako biste izbjegli oštećenja na laku vozila!

Cerade su odlična stvar, zaštita od djelovanja sunca, prašine i drugih prljavština, ali uvijek pazite na njihovo postavljanje
Ako vam automobil dugo stoji i imate ga namjeru zaštititi, a pritom nemate garažu, cerada je jedna od opcija. No, budite oprezni i prilikom postavljanja cerada držite se nekoliko jednostavnih pravila.
Jedno od važnije je da biste trebali dobro očistiti automobil kako na njemu ne bi bile naslage prašine ili nečistoća. Pomicanje cerade po automobilu u kombinaciji s grubim česticama nečistoće, prašine ili blata, moglo bi oštetiti lak. Probajte zamoliti nekoga da vam pomogne tako da ceradu postavite uz što manje potezanja, odnosno pomaka i namještanja na automobilu.
Ceradu postavite na dobro osušeni automobil. Učinite li suprotno, odnosno postavite li je na vozilo koje nije osušeno, mogle bi ostati mrlje od vlage na vozilu, a na samoj ceradi s unutarnje strane mogli biste uzgojiti koloniju gljivica ili bakterija.
Dobro učvrstite ceradu kako je ne bi odnio vjetar. Također, to će spriječiti i njezino pomicanje, ako nije baš po mjeri vašeg vozila, odnosno ako je malo veća.  Ako tijekom vjetrovitog vremena cerada struže po vozilu to neće biti dobro za lak.
Uglavnom, cerade su odlična stvar, zaštita od djelovanja sunca, prašine i drugih prljavština, ali uvijek pazite na njihovo postavljanje.