Ludosti na cestama u vrijeme koronavirusa: Čak 271 km/h i 372 km/h s mobitelom u jednoj ruci!

Vozač u Ferrariju LaFerrari (950 KS) na dijelu njemačkog Autobahna bez ograničenja brzine vozio je čak 372 km/h s jednom rukom na upravljaču
Policija u kanadskom Ontariju stajala je na mjestu i kontrolirala promet. S epidemijom koronavirusa smanjio se intenzitet, rijetki su vozači na cestama, ali na njih očigledno izlaze oni koji u ovome vide priliku za testiranje svojih vozila. Uglavnom, pokraj patrole je projurio Dodge Challenger Hellcat sa 707 KS. Sve se dogodilo u sekundi, policijski službenik snimio je vozilo na ekranu laserskog uređaja uočio nevjerojatnu brojku – 271 km/h, što je 160 km/h više od ograničenja.

No, potrebe za potjerom nije bilo jer je na Dodgeu puknula guma. Prava je sreća da se pri toj brzini ništa ozbiljnije dogodilo: iza Dodgea je iskrilo, a guma je odletjela, pogodila stražnji odbojnik i oštetila ga. Vozaču je oduzet Dodge, a ostao je i bez vozačke dozvole na tjedan dana, ali to je tek početak. Kaznu će doznati tek kad dođe na sud.
Na drugom kraju svijeta, u Velikoj Britaniji vozač je na autocesti u okolici Londona vozio 215 km/h što je gotovo dvostruko brže od ograničenja. Policiji je rekao:
– Mislio sam, vozim li što brže, manji su izgledi da ću ‘uhvatiti’ koronavirus!
Na kraju, vozač u Ferrariju LaFerrari (950 KS) na dijelu njemačkog Autobahna bez ograničenja brzine vozio je čak 372 km/h. To je dozvoljeno, ali opasno! No, još je opasnije pri toj brzini držati upravljač jednom rukom, a drugom pridržavati mobitel i snimati svoje aktivnosti.