Nesreća na kontejnerskom brodu: Izvučena su dva Chevroletova pick-upa nakon što su gotovo dvije godine proveli na dnu oceana!

Oba vozila će u reciklažu, kao i cijeli kontejner s automobilskim gumama

Nakon gotovo dvije godine s dna oceana izvučeni su neki od kontejnera koji su pali s borda YM Efficiency. Svi podatci ukazuju da teret nije bio pričvršćen po svim pravilima struke te je tijekom olujnog mora i visokih valova u ocean pao 81 kontejner – 25 kilometara od australskog grada Newcastlea.

Sad je krenulo veliko izvlačenje kontejnera jer oni sadrže i teret koji može onečistiti ocean. Operaciju provodi Australian Maritime Safety Authority (AMSA), a među prvim kontejnerima izvučeni su oni u kojima su dva velika pick-upa Chevrolet Silverado, koji su bili na putu iz SAD-a i trebali su biti prodani australskim kupcima. Naravno, njima nema spasa, a cijena jednog vozila je oko 95.000 dolara. Dio oštećenja nastao je i padom s broda u ocean, a za ostalo se pobrinula slana voda.

Oba vozila će u reciklažu, kao i cijeli kontejner s automobilskim gumama. Cilj je do kraja travnja izvući barem šezdeset kontejnera, koji su na dubini od 100 do 150 metara.