Zanimljivo istraživanje: Ogrebu li drugi automobil, 14 posto vozača pobjeći će s mjesta nesreće!

Čak je 50 posto ispitanika izjavilo da bi ipak intervenirali kad bi vidjeli takav čin i upozorili vozača da ostavi podatke

Dogodilo vam se to barem jedanput u životu. Znate, ono kad prilazite parkiranom automobilu i vidite ogrebotinu koju niste sami skrivili. Jedini trag je otisak boje na plastičnom braniku ili limenoj plohi i gotovo je nemoguće ući u trag osobi koja je to skrivila. Osim ako nijansu crvene na vašem plavom blatobranu ne možete povezati sa susjedovim autom koji izgleda kao da već godinama propušta termine za lakiranje i ravnanje lima. Istraživanje tvrtke koja renta parkirna mjesta www.yourparkingspace.co.uk provedeno na 500 ispitanika u Velikoj Britaniji dokazuje ono što svi znamo: 14 posto vozača priznaje da bi pobjeglo s mjesta nesreće kad bi ogrebali drugi automobil i pritom ne bi ostavili svoje podatke. Osam posto je priznalo da su to i učinili, a 34 posto je vidjelo druge vozače koji su ogrebali drugi automobil. Čak je 50 posto ispitanika izjavilo da bi ipak intervenirali kad bi vidjeli takav čin i upozorili vozača da ostavi podatke.
Sad, jesmo li mi bolji ili lošiji od Britanaca? Teško je to znati i procijeniti, ali barem vam mogu posvjedočiti da su mi u pet, šest navrata ogrebali automobil na parkiralištu i nikad nisam pronašao papirić s podacima ispod brisača vjetrobranskog stakla, a nije me dočekao ni zabrinuti građanin s informacijom tko je to učinio. Možda je papirić otpuhao vjetar, a građanin je imao neodgodiv sastanak?