Teška vremena za autosport: Audi je napustio DTM i cijelu seriju doveo u pitanje!

Proizvođačima automobila sve je atraktivnije natjecanje Formula E zbog njihove tranzicije na proizvodnju električnih vozila

Svi poznavatelji autosporta u serijama poput DTM-a ili Svjetskog prvenstva u reliju nerijetko su tražili odmak od Formule 1, koja se ponekad činila više poput političke pozornice, pretjeranog nadmudrivanja konstruktora i celebrity eventa nego sportskog događaja.

No, Deutsche Tourenwagen Masters upravo je doživio drugi veliki udarac. Od 2019. godine iz natjecanja se povukao Mercedes-Benz, a svoju odluku o povlačenja od 2021. godine donio je i Audi, koji je naglasio da se želi posvetiti sve popularnijem natjecanju u Formuli E (utrke električnih bolida). Tako je u DTM-u ostao samo BMW, pa je upitno hoće li daljnji nastavak natjecanja imati smisla.

Proizvođačima automobila sve je atraktivnije natjecanje Formula E zbog njihove tranzicije na proizvodnju električnih vozila. Opasnost za klasična natjecanja krije se i u činjenici da će pandemija koronavirusa izazvati veliku krizu te pad prodaje automobila. Bit će i manje novca za izdvajanje u autosport.