Svjetska meteorološka organizacija upozorava: Čeka nas vjerojatno najtoplije ljeto!

U WMO-u izražavaju bojazan da će mnogi građani, koji imaju probleme prouzročene visokim vanjskim temperaturama, izbjegavati pozive hitnim službama zbog straha od koronavirusa

Iz Svjetske meteorološke organizacije (WMO) stiže upozorenje o vjerojatno najtoplijem ljetu na sjevernoj hemisferi otkako traju mjerenja. Uza sve to tu je i pandemija koronavirusa, koja će učiniti cijelu situaciju još složenijom. Naime, mnogi su građani napuštali svoje zagrijane domove i odlazili u rashlađene shopping centre, neki su provjeravali starije koji žive sami, a neki su tražili i hitnu medicinsku pomoć zbog toplotnih udara. Sve to sad, uglavnom, neće biti moguće, ističu u Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, te pozivaju vlade, zdravstvene dužnosnike da donesu set novih mjera, koji će u jednadžbu uključiti i visoke temperature.

U WMO-u izražavaju bojazan da će mnogi građani, koji imaju probleme prouzročene visokim vanjskim temperaturama, izbjegavati pozive hitnim službama zbog straha od koronavirusa.

Pazite i kad krećete na put, posebno ako vozite. Uvijek držite uza se bočicu s vodom. Ne pretjerujte s klimatizacijom prostora jer biste ste nakon izlaska iz automobila mogli doživjeti temperaturni šok. O tome kako ispravno koristiti klima-uređaj pročitajte ovdje.