Ford ima metodu za uništavanje koronavirusa u automobilima: Rješenje je ekstremno zagrijavanje unutrašnjosti vozila!

Ford tvrdi da se ovom metodom, zbog cirkulacije zraka, uništava 99 posto virusa u cijeloj kabini automobila

Pandemija koronavirusa natjerala je i proizvođače automobila na kreativnost, a jedna u nizu kompanija koja je promišljala rješenje je i Ford. Po uzoru na profesora Baltazara tamo su šetali i šetali da bi im se na kraju uključila žaruljica s vrlo jednostavnim rješenjem. Kako ‘spržiti’ viruse u unutrašnjosti automobila? Jednostavno, povećajte temperaturu u kabini.

U suradnji sa Sveučilištem Ohio State, Ford je došao do optimalne temperature koja će reducirati viruse. Ova opcija demonstrirana je u policijskom Exploreru, a radi se o sljedećem: sva ljudska bića, naravno, moraju napustiti vozilo, a na dijagnostičku utičnicu (OBDII) priključi se poseban uređaj koji otključava dodatno zagrijavanje. Kad se uključi pojavi se posebna informacija na instrumentnoj ploči, a i vanjska svjetla počinju blicati. To je jasan znak da kabinu treba zatvoriti. Vozilo samo podiže razinu okretaja motora i 15 minuta upuhuje vrući zrak (56 stupnjeva) u interijer. Nakon završenog procesa zagrijavanja, automobil će automatski ohladiti kabinu i potom uključivanjem i gašenjem svjetala najaviti da je gotovo…

Ford tvrdi da se tom metodom, zbog cirkulacije zraka, uništava 99 posto virusa u cijeloj kabini automobila, pa čak i u onim dijelovima koje je teško dohvatiti. U Fordu tvrde da sad svoj proizvod nude svim policijskim jedinicama u svijetu koje voze njihove automobile.