Sve počinje u Brazilu: Volkswagen Nivus sljedeće godine dolazi i u Europu!

Već na prvi pogled jasno je da se s Nivusom Volkswagen odlučio hrabrije poigrati oblicima i linijama

U Volkswagenu, očigledno, nikad dovoljno SUV-ova. Na brazilskom tržištu predstavljen je novi kupe-SUV Nivus, koji je nastao na platformi Pola i T-Crossa. Od T-Crossa je duži 16 centimetara.

Već na prvi pogled jasno je da se s Nivusom Volkswagen odlučio hrabrije poigrati oblicima i linijama. Automobil u mnogo manjem pakiranju prati istu ideju kao i BMW X6, koji je započeo eru kupe-SUV-ova. Unutrašnjost je, pak, klasična VW-ova i ne razlikuje se mnogo od T-Crossa.

Pogon je na prednje kotače, motor je zasad jedan, 1,0-litreni turbobenzinac sa 128 KS, koji kao pogonsko gorivo može koristiti i u Brazilu popularni etanol.

Mjenjač je šeststupanjski automatski. U VW-u nisu zaboravili ni praktičnost, pa je volumen prtljažnika (za ovu klasu) raskošnih 415 litara. Infotainment ima sve najmodernije opcije, odnosno povezivost s pametnim telefonima.

Da bi gledali Nivus u svom dvorištu Brazilci će morati izdvojiti barem 13.700 eura. Na tržištu će se pojaviti u lipnju, a u Europi tijekom 2021. godine. Tu će verziju VW proizvoditi u tvornici u Pamploni (Španjolska), mjestu gdje s tvorničkih traka već izlazi Polo.