Krenule su nove zabrane: U jednom dijelu Austrije na ceste ne smiju bučni motocikli!

Država Tirol blokira popularne planinske ceste u Ausserfernu za motocikle koji, prema odobrenju, imaju razinu buke preko 95 decibel

Danas se mnogo toga zabranjuje u prometu. Uglavnom, automobili ne smiju u neke dijelove europskih metropola, vozila koja previše zagađuju ne mogu u mnoge gradove, a i sve je više radiklanih ograničenja brzine. U mnogim državama bučni motocikli su već dugo tema, a jedna austrijska pokrajina sad je poduzela prve mjere. Naime, država Tirol blokira popularne planinske ceste u Ausserfernu za motocikle koji, prema odobrenju, imaju razinu buke preko 95 decibela. Ova mjera aktivna je od 10. lipnja. Ako prekršite zabranu, možete očekivati ​​kaznu od 220 eura. Ova mjera odnosi se na izletničke pravce Bschlaber-, Hahntennjoch-, Lechtaler-, Berwang-Namloser i Tannheimerstraße. Austrijanci naglašavaju da su ove mjere donesene zbog zaštite prirode i većeg komfora izletnika koji posjećuju Tirol.

Trenutno u Njemačkoj traje rasprava o istom pitanju. Bučnim motociklima zabranilo bi se prometovanje nedjeljom i prolaznicima. Pretpostavlja se da u Austriji ima oko 4400 motocikala (7 posto) koji su prebučni i neće smjeti u dijelove Tirola.