Volvo je objasnio smanjenje brzine svojih automobila na 180 km/h: Nitko ne bi trebao voziti brže!

Volvo misli da se i danas užitak u vožnji može postići na druge načine, a ne nužno s automobilima koji idu brže od 200 km/h

Nijedan novi Volvo, osim sportskih Polestar modela, ne možete kupiti bez ograničenja brzine od 180 km/h. Automobili švedskog proizvođača ne idu brže. Dok njemačka premium trojka (BMW, Mercedes i Audi), najavljuje da nema namjeru ograničavati brzinu svojih vozila na vrijednosti koja je po njima preniska, u Volvu nisu požalili:

– Mislimo da doista nema razloga da itko vozi brže od 180 km/h. Svi govore o opasnostima brze vožnje, a nitko ne poduzima ništa – objasnio je Malin Ekholm, direktor Centra za sigurnost Volva u intervjuu Autocaru.

Pričao je Ekholm i o povijesti – prije dvadeset godina za užitak u vožnji nije nužno bila potrebna visoka krajnja brzina jer automobili nisu bili toliko napredni i stabilni. Volvo misli da se i danas užitak u vožnji može postići na druge načine, a ne nužno s automobilima koji idu brže od 200 km/h. U Volvu misle da je ograničenje brzine prvi korak u široj raspravi – što je sigurna brzina? Gospodin Ekholm kao da je proveo barem dva semestra na Filozofskom fakultetu u Stockholmu, ali u slučaju Volva odgovori su mnogo prizemniji. O ovom novom smjeru odlučit će tržište.