Do 350 km/h u rekordnom vremenu: Nissan Skyline postao je kralj Street Racea!

Ukupna snaga je 2100 KS, pogon je na sve kotače, a specijelizirani mjenjač je dvostupanjski automatski Powerglide

Zanimljiva vijest stiže iz Australije, tamo je na Street Race stazi prerađeni Nissan Skyline postigao nevjerojatnih 353.93 km/h na kraju 402.34 m duge staze. Do bi ubrzao do te brzine i prošao cilj trebalo mu je samo 6.5 sekundi!

Fascinantan je to rezultat kad uzmete u obzir da i nekim sportskim automobilima treba 6.5 sekundi – da ubrzaju do 100 km/h. Ovaj Nissan kao bazu koristi legendarni šestcilindrični linijski motor RB26DETT, koji je u povijesti bio baza mnogim tunerima za nadogradnje. Originalni obujam povećan je s 2,6 na 3,2 litre. Brojne su preinake, a tu su i poseban sustav hlađenja, dvanaest injektora koji ubrizgavaju metanol umjesto goriva te mnogo veći turbo punjač. Ukupna snaga je 2100 KS, pogon je na sve kotače, a specijelizirani mjenjač je dvostupanjski automatski Powerglide. Na kraju, automobilu u zaustavljanju pomažu i padobrani.

Ojačan je i stražnji diferencijal te je reducirana masa. Ovaj automobil projekt je Husseina Youssefa, koji je 2019. godine poginuo u prometnoj nesreći, te Anthnoy Maatouka, koji je u čast prijatelju i vozio Nissan.

Pogledajte video i vozite umjereno. Ovo je ipak samo natje