Oprema na pretplatu: BMW će vam otključavati funkcionalnosti ako to platite!

Razne funkcije bit će već ugrađene u automobil, a na vlasniku će biti da ih nabavi odmah ili se pretplati na razdoblje od jedne do tri godine

Obično biste u premium automobilima trebali imati bogatu opremu, ali znate i sami, pogledom na cjenik (ako ništa drugo), da to uglavnom nije slučaj. Automobili dolaze oslobođeni i osnovne opreme, a sve što je nadoplata zahtijeva veliki financijski izdatak. BMW je otkrio nekoliko novih značajki za automobile koji pokreću najnoviju verziju iDrive 7 infotainment sustava, što će s vremenom uključivati mogućnosti uključivanja raznih opcija, poput pretplate na grijana sjedala. Dakle, novca nikada dosta. 

Od srpnja, svi novi BMW-ovi modeli s iDrive 7 sustavom imaju mogućnost ažuriranja. Kao dio besplatnog ažuriranja, BMW planira postupno proširiti liniju svojih digitalnih ponuda nakon prodaje, uključujući određene komforne funkcije poput grijanih sjedala, što znači da će kupci koji ih nemaju u opremi moći otključati putem aplikacije ili kroz infotainment sustav, ali uz određenu cijenu.

Razne funkcije bit će već ugrađene u automobil, a na vlasniku će biti da ih nabavi odmah ili se pretplati na razdoblje od jedne do tri godine. Ipak, kako bi sve te funkcije vozači mogli isprobati, BMW-i će biti dostupni s besplatnim probnim razdobljem od prvih mjesec dana.

Ažuriranje, za koje BMW kaže da je dosad najcjelovitija nadogradnja softvera za vozila, uključuje i ažuriranu navigaciju, redizajn BMW-ovog osobnog asistenta i dodatak bežičnog Android Auta za povezivanja pametnih telefona kao i cijeli niz drugih funkcija i asistencija.

Za vlasnike plug-in hibridnih BMW modela, ažuriranje uvodi eZones, koji koristi pozicionirane podatke za prepoznavanje kada se vaš automobil nalazi u kojoj zoni emisija ispušnih plinova. Automobil će, kada uđete u centar grada, gdje je dozvoljena niska emisija, automatski pokrenuti čisti električni pogon bez intervencije vozača. BMW kaže kako će se usluga predstaviti u 80 europskih gradova kada ažuriranje bude pokrenuto.

Također, kao dio ažuriranja je i predstavljanje BMW-ovog digitalnog ključa, što znači da Apple-ovi vlasnici iPhone uređaja mogu koristiti svoje mobilne telefone kao potpuno digitalni ključ za vozilo.