Čudo u Italiji: Maksimalna kazna za vožnju u Ford Focusu 703 km/h?!

U vijesti iz Offagne, navodi se da je ograničenje brzine na tom području iznosilo 70 km/h kada je vozač bio snimljen da vozi približno deset puta više od dozvoljenog sa svojim Fordom

Kao vozačima, nema nam goreg osjećaja nego kada dobijemo kaznu za prebrzu vožnju. Zaista loš osjećaj, ali zamislite kako je kada vas radi neispravne kamere za mjerenje brzine uhvati policija kako vozite 703 km/h? E, upravo to se dogodilo talijanskom vozaču.

U vijesti iz Offagne, navodi se da je ograničenje brzine na tom području iznosilo 70 km/h kada je vozač bio snimljen da vozi približno deset puta više od dozvoljenog sa svojim Fordom. Nijedan Focus dosad se nije uspio približiti toj brzini, a i neće – osim ako ga Ford ne opremi krilima i mlaznim motorom. 

Nesretni vozač dobio je kaznu od 850 eura i dodatnih 10 negativnih bodova na vozačkoj dozvoli. Stvarno nije potrebno biti preveliki stručnjak da znate da je tu brzinu nemoguće postići.

Zanimljivo je da je Giovanni Strologo, glasnogovornik lokalnog odbora za autoceste, preporučio daljnji postupak. Njegov savjet nije bio otkazati optužbe protiv vozača, već ih prihvatiti i zatražiti naknadu. Dopustit ćemo vam da sami odlučite o tome kakva bi bila vaša reakcija u takvoj situaciji.