Mitsubishi polako smanjuje poslovanje u Europi: Neće predstavljati nove automobile na našem tržištu!

Bitno je naglasiti da svi vozači Mitsubishija ne trebaju brinuti za servis svojih vozila jer će on ostati i dalje dostupan u Europi

Mitsubishi je potvrdio da će se njegova prisutnost u Europi zaustaviti tijekom sljedećih godina kako bi se fokus marke pomaknuo prema jugoistočnoj Aziji.

– U okviru ove inicijative, Mitsubishi Motors Co-operation (MMC) koncentrirat će svoje upravljačke resurse na ASEAN regiju (Jugoistočna Azija), gdje je marka konkurentna. Također, Mitsubishi će proširiti svoju profitabilnost daljnjim unapređenjem svojih jedinstvenih i konkurentnih tehnologija poput PHEV, HEV i 4WD s uvođenjem vrhunskih novih modela koji će također utjecati na tehnologiju partnera iz alijanse Renault/Nissan/Mitsubishi – navodi se u izjavi.

Pored toga, fokus će se staviti i na Južnu Ameriku, Afriku i Oceaniju kao drugo ključno područje iza regije Jugoistočne Azije, gdje planovi marke uključuju i rast tržišnog udjela na 11%.

Stigla je i potvrda da će proizvodnja legendarnog SUV-a Pajero biti potpuno zaustavljena sljedeće godine. Na kraju, bitno je naglasiti da svi vozači Mitsubishija ne trebaju brinuti za servis svojih vozila jer će on ostati i dalje dostupan u Europi. Također, svi aktualni modeli će se još prodavati u Europi.