Posebne kamere za praćenje onih koji snimaju prometne nesreće: Ružnoj navici vozača staje se na kraj!

Mnogi vozači usporavaju želeći pogledati što se dogodilo, a ako su iza njih i oni koji to žele snimiti te nisu koncentrirani na cestu, česte su nove nesreće

Prometne nesreće izazivaju osobne frustracije, a nerijetko i teže ozljede. Na mjesto nesreće dolaze i hitne službe koje pokušavaju spasiti preživjele i nikome nisu potrebni drugi vozači koji u prolazu snimaju poprište tog nemilog događaja. U Njemačkoj se snimanje prometnih nesreća kažnjava, a s tim programom uskoro kreće i Velika Britanija. Policijski službenici iz Derbyshirea postavit će uz mjesto nesreće posebne kamere koje će snimati promet. Filmići će se naknadno pregledavati i svi prometni voajeri, koji mobitelima snimaju mjesto nesreće bit će kažnjeni.

Snimanje mjesta nesreće nije samo moralno upitno, nego je i opasno. Mnogi vozači usporavaju želeći pogledati što se dogodilo, a ako su iza njih i oni koji to žele snimiti te nisu koncentrirani na cestu, česte su nove nesreće. Samo u SAD-u procjenjuju da se 10 do 16 posto prometnih nesreća događa zbog ovog fenomena, odnosno manjka koncentracije u vožnji zbog praćenja prometne nesreće.