Nova električna zvijezda: Lucid Air pobijedio je Teslu Model S u utrci na četvrt milje!

Samo jedan serijski automobil ima moćnije upbrzanje, a to je Porsche 918 Spyder koji može prijeći četvrt milje za 9,81 sekundu

Lucid Motors danas je najavio da će njihova limuzina Air pružati nenadmašne performanse i imati ubrzanje od 9,9 sekundi na 402 metra (četvrt milje). To čini Air najbržom serijskom električnom limuzinom na svijetu, bržom i od najboljih rezultata koje pruža Tesla Model S u izvedbi s Cheetah Stanceom za cijelih pola sekunde.

Samo jedan serijski automobil ima moćnije ubrzanje, a to je Porsche 918 Spyder koji može prijeći četvrt milje za 9,81 sekundu. Lucid Air ima raspoloživih 1080 konjskih snaga u svojoj dvomotornoj izvedbi s pogonom na sve kotače. Biti vodeći na četvrt milje u klasi i dalje bi bilo prilično impresivno da je to jedino u čemu je Air briljirao, ali nije, i to niti blizu.

Kad se Air sljedeće godine pojavi na tržištu, moći će se pohvaliti najduljim dometom od bilo kojeg električnog vozila, s procijenjenih 832 kilometra. Također će imati najniži koeficijent otpora zraka od bilo kojeg serijskog vozila s Cd-om od 0,21. Uz to, Air će također imati najveći volumen unutarnjeg prostora u klasi kao i najveći prtljažnik u bilo kojem električnom vozilu. Ako to nije bilo dovoljno, bit će to i najbrže punjeno EV vozilo, dodajući 470 km dometa za samo 20 minuta. Lucid Motors je američka tvrtka, a uskoro će predstaviti i serijski automobil. Dosad je ova kompanije bila poznata po tome što baterijama opskrbljuje bolide u natjecanju Formula E.