Dizajnerski trend: Lažni završeci ispušnih cijevi na automobilima!

Stvari danas tako funkcioniraju, a treba pričekati da se dizajneri okrenu nekoj novoj 'genijalnoj' ideji

Svijet automobilskog dizajna definirao je razne trendove, od repova na američkim automobilima koji su na kraju bili toliko izraženi da su se neki motociklisti ozlijedili na njima (zaletjevši se u automobil), dizajna inspiriranog mlaznim motorima pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do lažnih otvora ventilacije iza prednjih kotača. Taj komad plastike trebao bi biti ukras, ali često djeluje jeftino.

Međutim, zasigurno je jedan od najgorih trendova dizajniranje lažnih završetaka ispušnih cijevi. Imaju ih svi, od Mercedes-Benza (na slici gore E klasa), Audija do jeftinijih automobila. Sama pomisao da platite automobil 20, 30, 50, 100 tisuća eura i na njemu imate lažni detalj – nije baš neka utjeha.

Međutim, stvari danas tako funkcioniraju, a treba pričekati da se dizajneri okrenu nekoj novoj ideji. Samo da se nekome od njih ne svidi drvena čaplja ili maketa venecijanske gondole… Inače, automobil s kojim je pokrenuta plima lažnih završetaka ispušnih cijevi je sportski Lexus IS-F iz 2007. godine (na slici).

Po dva vertikalno postavljena nastavka nisu imali direktnu vezu s ispušnim cijevima.