Koje automobile lopovi najviše kradu u Njemačkoj: U prvih deset nema Volkswagen Golfa!

SUV-ovi su opet bili posebno popularni. Naročito je BMW X6 druge generacije bio na meti mnogih lopova. Zanimljivo je i da popis prvih 10 uključuje i pet Toyotinih modela

Prema izvještaju Generalnog udruženja njemačke industrije osiguranja (GDV), prošle je godine prijavljeno 14.229 automobila s kasko osiguranjem kao ukradenih. Šteta je u protuvrijednosti od oko 280 milijuna eura. SUV-ovi su opet bili posebno popularni. Naročito je BMW X6 druge generacije bio na meti mnogih lopova. Zanimljivo je i da popis prvih 10 uključuje i pet Toyotinih modela.

Deset automobila koje najviše kradu:

1) BMW X6 2. generacija

2) Land Rover Velar 1. generacija

3) Mazda CX-5 2. generacija

4) Lexus CT200 1. generacija

5) Toyota Prius + 1. generacija

6) Land Rover Range Rover 3. generacija

7) Lexus NX 1. generacija

8) Renault Talisman 1. generacija

9) Toyota GT86 1. generacija

10) Toyota RAV4 4. generacija

Također je uočljivo da su lopovi ukrali manje novih automobila, a umjesto toga više vozila starih između dvije i tri godine, objašnjava GDV. Razlog tomu, prema stručnjacima, je pretpostavka da mnogi noviji modeli nude bolju zaštitu od krađe. Za vozače automobila također je pozitivan trend koji je objavio GDV, a to je da se broj krađa automobila u Njemačkoj smanjio u 2019. godini. Zanimljivo, u Hrvatskoj se najviše kradu automobili Volkswagena, a Golf je na prvom mjestu.