Luksuz na kotačima: Pogledajte kako izgleda kamper za 1.7 milijuna dolara!

Kupnja kampera od Variomobila jednaka je narudžbi novog Bugattija, i jednako skupa. Perfect 1200 Platinum kreće od milijun dolara

Potrebno je nešto posebno da bi se nešto nazvalo Perfect (Savršeno), a proizvođač luksuznih kampera  Variomobil takve stvari radi od 1989. godine. Perfect je velika luksuzna kamp kućica s prigodnim dodatkom – ugrađenom garažom. Zašto se zamarati gnjavažom oko postavljanja prikolice kad svoj automobil možete sparkirati u stražnji dio svog kampera i odložiti ga poput torbe?

Ove je godine Variomobil predstavio četvrtu generaciju serije Perfect s najimpresivnijom verzijom do sada, Perfect 1200 Platinum. Ispod karoserije nalazi se platformi kamiona Mercedes-Benz Actros 2453 s 10,7-litrenim šest-cilindričnim turbodizelskim motorom s 422 KS, a kupci mogu odabrati i 12,8-litreni motor snage 523 KS. Kamper se vozi na zračnom ovjesu, poput dobrog Mercedesa, ali i na 12 kotača podijeljenih na tri osovine. Masa je 26 tona.

Sjedala vozača i suvozača okreću se kao naslonjači u dnevnoj sobi, a fotografije interijera Perfect 1200 čine se više poput hotela, nego rekreacijskog vozila. Variomobil kupcima nudi izbor između tri veličine garaža L, XL i XXL. Velika garaža (L) dizajnirana je da u nju stane mikro vozilo. XL je za malo veća vozila poput modernog Mini Coopera dok se u XXL može smjestiti automobil poput Mercedes-Benzovog AMG GT-a ili Porschea 911. Garaži pristupate kroz stražnji otvor koji se otvara i omogućuje vam da svoj automobil dovezete na rampu i tada pustite Perfect da ga spremi za vas. Variomobil se ponosi 100-postotnom individualnošću.

Kupnja kampera od Variomobila jednaka je narudžbi novog Bugattija, i jednako skupa. Perfect 1200 Platinum kreće od milijun dolara. Model koji je korišten na fotografijama košta više od 1.7 milijuna dolara. Ne uključujući sportski automobil, naravno.